Starta en Områdesgrupp

Områdesgrupp är en informationstjänst för ditt boende område såsom villaägarföreningar, BRF, lokala hyresgästföreningar etc. Gruppen skall startas av dig som är medlem i en föreningen och vara öppen för alla föreningens medlemmar. Inbjudan kan ske genom en e-post inbjudan av dig eller genom att föreningens medlemmar söker grupp medlemskap genom att ansökan via Grannsams hemsida. I det senare fallet måste du godkänna medlemsskapet i gruppen. Namnet på gruppen samt att gruppen finns kan ses på nätet, dock kan information enbart läsas och skrivas av gruppens medlemmar.

1) Registrera dig på Grannsam, antingen genom inbjudan via epost eller direkt på hemsidan

2) När du registrerat dig kan du bilda en OmrådesGrupp för din förening. Normalt blir du administratör för gruppen. Gå till dina Grupper och välj namn på gruppen och bjud in dina medlemmar som du vill ha med i er grupp. De som redan är med i Grannsam kan du söka på en lista, annars kan du skicka e-post och bjuda in dem.

3) Nu kan du börja lägga in information i er grupp.

4) Medlemmar som väljer att gå med i er grupp, blir automatiskt medlemmar om du inbjudit dem via e-post. Har de valt att ansöka via Grannsam om medlemsskap i er grupp, så behöver du som grupp administratör godkänna deras medlemsskap.

Nya sättet att förebygga inbrott